Bli biodlare

Bli biodlare

Det finns även en hel del bra litteratur om biodling, se bl.a. SBR:s hemsida www.biodlarna.se. Biblioteken har även en hel del böcker i ämnet. När du är igång får du tips och stöd från föreningens övriga biodlare. Vi hjälper varandra.

Som biodlare gör du en god insats för miljön. Du hjälper även dig själv och andra till en god hälsa. Såväl äldre som ny forskning har bevisat honungens positiva effekter på människokroppen. Honungen har inte bara antiseptiska egenskaper utan är även ett s.k. funktionellt livsmedel som med sina gynnsamma mjölksyror stärker kroppens immunförsvar. Det är även effektivt vid sårvård och brännskador. Honung är såväl äldre tiders räddningsplanka som framtidens livsmedel och medicin. Naturens gåva till oss.

Hallstahammars biodlarförening vill på ett hållbart sätt öka, fördjupa och bevara kunskapen inom alla dimensioner av biodling.

Genom diskussion, gemensamma projekt och olika aktiviteter får vi kunskap. Samtidigt som vi har kul tillsammans!

Några röster om biodling:

Det finns snälla bin! //Sigun


Jag lär mig ständigt nya saker. Biodling är roligt! // Ulla


Man blir aldrig fullärd! // Martti


Både jag själv och andra fascineras av binas värld. Det är så mycket som kan hända i ett bisamhälle. Samspelet och kommunikationen mellan bin är fantastiskt! //Per-Arne


Som biodlare gör jag en insats för jordklotet. Dessutom är honung det godaste som finns! //Lotta


Ända sedan jag var liten har jag velat ha egna bin och egen honung. //Erik


Jag planerar att utöka min bigård och satsa ordentligt på biodlingen. //Beatrice